Високи нива на фини прахови частици с размер от PM 2.5 до PM 10.

МРЪСЕН ВЪЗДУХ: ВРЕДНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ЗАМЪРСИТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУХА С РАЗМЕР PM 2.5 И PM 10

Фините прахови частици (ФПЧ) с рамер от PM 2.5 до PM 10 могат да полепнат по лигавицата на носа или гърлото, да доведат до зачервяване и раздразнения. В някои случаи с натрупване може да предизвикат белодробна инфекцип, бронхит, възпаление на дихателните пътища и други.

Фините прахови частици (ФПЧ) с размер PM 2.5 се получават в следствие на газовите изпарения на превозните средства, сажди, прах и пепел и могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания, асма или алергии, към които са подадатливи много възрастни и особено деца.

(ФПЧ) PM 2.5 са съставени от токсични елементи като тежки метали (олово, кадмий, алуминий …) и органични съединения и са отговорни за сериозни респираторни заболявания като рак или бронхиектазната болест (дълготрайно заболяване на белите дробове).

ОСОБЕНО ОПАСНИ СА ЗА: 

Фините прахови частици с размер от PM 2.5 до PM 10 са много опасни за здравето.

NOSK ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ ДА СЕ СПРАВИШ СЪС ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА В ГРАДСКАТА СРЕДА

NOSK е филтър за носк, който успешни задържа частици с размер от PM 10 до PM 2.5, благодарение на иновативната си текстилна технология SMS.Патентован дизай от NOSK, който ще предпази организма ти от вредното влияние на вредните въздушните частици.

NOSK е изключително подходящ за хора, които работят на открито като полицаи, строители, механици и други, както и за спортисти, велосипедисти, работници на открито и всички, които се чувстват изложени на замърсяване. Филтърът е удобен, невидим и много ефикасен.

ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА: 

Следете сами нивата на ФПЧ в района в който се намирате! Вижте дали е мръсен въздуха, който дишате по нивото на замърсеност на въздуха. Предоставяме ви линкове към проекта AIRBG INFO и проекта на Столична Община за следене нивата на мръсния въздух чрез измервателни станции  в София и в цяла България.

Продукти НОСК